Työn ja tiedon puisto

Valtuustokausi alkaa olla lopuillaan. Valtuustokauden loppu on otollista aikaa edistää suuria tai näkyviä hankkeita Turun kehittämiseksi. Onneksi niitä myös edistetään. Seudullinen energiratkaisu saatiin hyväksyttyä ja kaupungin johtamisjärjestelmän kehittäminen edistyy. Suuria ja tärkeitä asioita kumpikin. Vuoroaan odottavat Kupittaan kampushanke, pikaraitiotie ja palloiluhalli.

Pienempi, mutta kaupunkikuvassa näkyvämpi kehitysaskel on kirjastosilta. Turun kaupunginvaltuusto teki loistavan ratkaisun. Kirjastosilta tulee ja keskusta kehittyy, mutta kehittäminen on edelleen kesken. Kaupungin keskustaan ja sieltä pois on päästävä vaivattomasti kävellen, pyörällä, bussilla, autolla sekä tulevaisuudessa pikaraitiovaunun kyydissä.

Elinvoimainen ja kehittyvä kaupunki vetää puoleensa opiskelijoita, työikäisiä sekä työllistäviä yrityksiä. Yritysten sijoittumisen kannalta tärkeimmät tekijät ovat osaavan työvoiman saatavuus sekä toimivat liikenneyhteydet. Korkeakoulut ja muut oppilaitokset ovat suurin valttikorttimme kansallisessa kilpailussa.

Tärkein yksittäinen syy muuttaa Turkuun on koulutus. Siksi kaupungin on tehtävä kaikkensa, jotta Turku olisi Suomen opiskelijaystävällisin kaupunki. Kupittaan kampushankkeen edistäminen on tärkeä askel Turulle. Korkeakoulujen keskittäminen vanhalle kasarmialueelle ja Kupittaalle helpottaa opiskelijoiden palvelujen järjestämistä ja siten toivottavasti parantaa palveluita. Yhteiskampus johtaa väistämättä joukkoliikenneratkaisujen muuttamiseen kaksinapaiseksi nykyisen Kauppatorikeskeisyyden sijaan. Opiskelijoiden liikuntapalvelut on mahdollista keskittää ja järjestää helposti saavutettaviksi. Toivottavasti kauan odotettu palloiluhalli nousee Kupittaalle.

Vuoden 2012 kunnallisvaaleissa päätetään mihin suuntaan työn ja tiedon puistoamme jatkossa kehitetään.